de Makers

Regisseur / producent Steven de Jong is actief als producent, regisseur, acteur en scenarioschrijver. Hij boekte successen met diverse films waaronder de Kameleon-films, die in 2003 en in 2005 de bestbezochte Nederlandse bioscoopfilms waren, De Scheepsjongens van Bontekoe, de films met Snuf de Hond in de hoofdrol en de voor twee Gouden Kalveren genomineerde film De Fûke. Maar ook was hij regisseur van o.a. het succesvolle Westenwind en van afleveringen van GTST, Onderweg naar Morgen en de advocatenserie Dankert & Dankert. Als acteur was hij o.a. te zien in diverse afleveringen van de TV-serie Spijkerhoek.

Producent Klaas de Jong is al jarenlang werkzaam in de entertainmentbranche. Tal van projecten van grote artiesten heeft hij commercieel begeleid. Samen met Steven de Jong was hij producent van beide Kameleon-films en van de film De Scheepsjongens van Bontekoe.

Het scenario, dat mede is gebaseerd op de ervaringen van schaatscoach Henk Gemser, die in 1963 als een van de weinigen de tocht volbracht, is van Jean Ummels, Maarten Lebens en Steven de Jong.