Hypotheek Met De Laagste Rente

De Belastingdienst heeft deze gegevens nodig voor uw belastingaangifte. Wanneer alle gegevens bekend vraagover zijn bij de Belastingdienst, kunt u ook gebruik maken van de vooraf ingevulde belastingaangifte.

Dit betekent dat uw fiscaal voordeel gedurende de looptijd van de annuïteitenhypotheek daalt. In het begin heeft u namelijk veel renteaftrek, later veel minder. De netto maandlasten stijgen geleidelijk. Je wilt graag weten hoeveel je maximaal kunt lenen voor de woning van je dromen. Want kun je dat huis of die verbouwing eigenlijk wel betalen?

Is Mijn Hypotheek Oversluiten Voor Mij Interessant?

Hoe werkt je hypotheek oversluiten dan eigenlijk? Wij leggen je hieronder de 6 stappen (+ voorbereiding) daarvoor uit. Om je nieuwe hypotheek aan te vragen, zal je opnieuw naar de notaris moeten. De notaris stelt een nieuwe hypotheekakte voor je op, die je bij hem of haar zal ondertekenen. Precies zoals je bij je eerste hypotheekaanvraag hebt gedaan. Daar rekent de notaris ook dit keer kosten voor. De rente die de bank nu zou ontvangen voor een soortgelijke lening wordt ook wel ‘rekenrente’ genoemd.

Je hypotheek oversluiten is vooral interessant als je nieuwe hypotheek financieel voordeel oplevert. Dus als je voor de nieuwe hypotheek een lagere hypotheekrente betaalt dan voor je huidige hypotheek. Maar er is meer waar je op moet letten om te bepalen of je hypotheek oversluiten voor jou interessant is. De redenen om je hypotheek over te sluiten kunnen verschillend zijn. Bijvoorbeeld om een lagere rente te krijgen of omdat een andere hypotheek beter bij jouw persoonlijke situatie past.

Hypotheken

Hieronder volgt meer uitleg over een aantal belangrijke factoren. Alle banken en verzekeraars moeten de maximale hypotheek berekenen volgens deze regels. Wel mogen ze besluiten om u een lagere hypotheek aan te bieden. De aanvullende kosten bedragen ongeveer 6% van de aankoopprijs. Denk aan het betalen van bijvoorbeeld een hypotheekadviseur, makelaar en/of een bouwkundige keuring. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Kijk dan op de consumentenbond wat de eenmalige kosten van je eigen huis zijn.

In ons eerdere rekenvoorbeeld namen we nog een rente van 1,8% als voorbeeld, maar stel de rente zakt verder richting 1%. Dan betaal je helemaal niet zoveel meer voor een annuïtaire aflossingsvorm. De keuze van een groot deel van de Nederlanders voor een annuïtaire hypotheekvorm vraag over hypotheek is dus voor de hand liggend. Toch hoeft het niet te betekenen dat deze hypotheekvorm ook voor jou het gunstigst is. Vraag dus altijd persoonlijk advies van een hypotheekadviseur. Daarom is het verstandig om als ondernemer contact op te nemen met een van onze hypotheekadviseurs.