Is Er Leven Na Magento?

Vervolgens moet een Magento 2 webdeveloper de nieuwe extensie implementeren. Dit lijkt een groot nadeel, maar impliceert tegelijkertijd een groot voordeel: veel extensiemakers grijpen het herontwerp aan om verbeteringen aan te brengen. Stap je over van 1 naar 2, dan moet ook je knowledge magento over.

Magento 2 is namelijk een webshopsysteem met een compleet andere architectuur en waarvoor dus een nieuwe, volledig schone installatie nodig is. In feite stap je dus over naar een compleet ander systeem en zal je een compleet nieuwe web site magento webshop moeten laten maken. Vanwege dit compleet nieuwe systeem, kunnen Magento 1 extensies ook niet zomaar worden overgezet. Alle extensies moeten opnieuw from scratch door de extensiemakers worden ontwikkeld.

Denk aan data over producten, categorieën en orders, maar ook de data uit extensies. Dat is beslist geen sinecure. Er is een software beschikbaar voor webdevelopers die een handvat biedt voor de datamigratie. Echter, alsnog is het migreren zeer complex en kost het veel tijd.

Overstappen van magento hosting 1 naar Magento 2 Wil je als shopeigenaar van Magento 1 naar Magento 2, dan is dit geen kwestie van ‘overzetten’ maar eerder van ‘overstappen’.

Immers: hoe minder gegevens je meeneemt naar Magento 2, hoe minder kosten je hebt aan de datamigratie. Eventueel zou je de Magento 1 store nog ergens op een afgeschermde omgeving kunnen laten draaien om toch nog te beschikken over de knowledge.

Helemaal wanneer de webshop in kwestie veel afwijkt van een standaard Magento shop. Ook het testen van de datamigratie is een ingewikkelde en precieze zaak. Om kosten te besparen, kun je er als webshopeigenaar natuurlijk ook voor kiezen om bepaalde minder essentiële knowledge niet te migreren.