Magento Webshop Nodig?

Beide systemen hebben elk hun voor en nadelen. Dat komt mede doordat de kenmerken per systeem verschillen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van ieder systeem tegen elkaar af.

juridischAlgemene voorwaarden Een webshop starten: Kies je voor WordPress of Magento? Als je voor het eerst een webshop begin, wil je het liefst een platform kiezen dat zo lang mogelijk mee gaat. Er zijn verschillende soorten opensource software program waarmee het mogelijk is een webshop te starten. Magento en WordPress zijn veruit de meestgekozen platforms om een webshop mee te starten.

Hoe Activeer Je Betalingen In Magento 2 0?

Uiteraard kun je ook kiezen voor ‘better of each worlds’. Dan maak je de keuze om Magento in WordPress te integreren en vice versa. WordPress en Magento hebben ieder hun voor- en nadelen. Waar WordPress vooral een systeem is om een website mee te onderhouden, is Magento specifiek ontwikkeld voor de hosting van een grote en professionele webshop. Dat betekent dat Magento veruit de meeste doorgroeimogelijkheden biedt.

CMS PlatformenWordPress webhosting Optimized CloudWordPress Cloud VPS

Eind van dit jaar staat de introductie van PHP 8.zero op de planning. Op 26 november komt de langverwachte opvolger van PHP… 5 populaire Headless CMS-systemen uitgelicht Headless CMS-systemen zijn enorm populair op dit moment magento hosting.

Toch is iedere web site om te bouwen tot webshop aan de hand van plugins als bijvoorbeeld WooCommerce. WooCommerce is veel gemakkelijker in te stellen dan freelance. Bovendien vergt dit CMS minder van een server. Nadeel is wel dat er niet specifiek voor ontwikkeld is om een webshop mee te beginnen. Magento en WordPress overeenkomsten en verschillen

En dat snappen wij, want headless gebruik zorgt voor veel meer flexibiliteit en mogelijkheden. De market share van Magento binnen de e-commerce wereld is echt enorm. Hoewel er ook alternatieve oplossingen zoals Shopware en Sylius voorhanden… Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Met andere woorden: de doorgroeimogelijkheid is er zeker met Magento, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. WordPress is meer een Content Management System en is daarmee minder geschikt om een webshop mee te beginnen.

In tegenstelling tot bij WordPress is het mogelijk meerdere stores magento bij één systeem onder te brengen. Dat is bij WordPress ingewikkelder.

Er zijn ook nadelen van Magento: het beheren van een Magento webwinkel vergt enige kennis. Daardoor is het moeilijker voor mensen die niet veel van computers weten om met Magento aan de slag te gaan. Daarbij komt ook nog eens dat het ontwikkelen van een Magento web site veel duurder is.