Magento Website Of Webshop Laten Bouwen?

Wil Jij Verder Met Magento 1? Neem Contact Met Ons Op!

In 2007 werd het door Varien, met hulp van programmeurs uit de open supply-gemeenschap, ontwikkeld, maar het is nu volledig eigendom van Magento Inc. Varien werkte voorheen met osCommerce, een ander ecommerce-platform op foundation van open source, en was van plan om daarmee te stoppen. Maar het bedrijf besloot het uiteindelijk helemaal te herschrijven tot Magento.

Magento Extensies

De community versie van Magento is open supply webwinkelsoftware. Je kan er dus je eigen webshop mee runnen en je bent vrij om de broncode te bekijken en naar hartenlust aan te passen. Deze extensies zijn soms free of magento charge, soms betaald en veelal via de extensie-marktplaats te downloaden. > Dankzij de extensie-marktplaats zijn de mogelijkheden van Magento in theorie onbeperkt. Meer dan je waarschijnlijk in eerste instantie zou denken!

De ontwikkeling ervan begon begin 2007 en zeven maanden later, op 31 augustus 2007, verscheen de eerste publiekelijke betaversie van Magento. In anderhalf jaar was de software program al meer dan één miljoen keer gedownload. In 2009 verscheen Magento Enterprise Edition, een betaalde versie die vooral is bedoeld voor de grotere ondernemingen. In juni 2011 werd eBay voor honderd procent eigenaar van Magento maar die overname werd geen succes. Daarna heeft het weer even zelfstandig geopereerd, maar inmiddels is Magento overgenomen door Adobe.

Het ‘mooie’ aan magento is dat de leek niet één-twee-drie ziet dat jij als webwinkelier gebruikmaakt van Magento. Enkele grote namen in Nederland die gebruikmaken van Magento zijn Zalando, iPhoneclub.nl en KLM. In het buitenland heb je grote ondernemingen als FOX, K-Swiss, Nespresso en Adidas die Magento hebben geïnstalleerd.

Magento is zo’n softwarepakket. Lees snel verder als je meer wilt weten over wat Magento nu eigenlijk is, wie het zoal gebruiken en wat er zo bijzonder aan is. In Nederland zijn er tientallen manieren om een webwinkel mee te beginnen. Er zijn veel bedrijven actief met webwinkelsoftware en ook de verschillende open supply magento hosting-oplossingen kennen hun eigen Nederlandse achterban. Veel hiervan zijn succesvol en kunnen dus de juiste keuze zijn.

Grote A-merken maken er dus steeds vaker gebruik van. Ook professionele webwinkel-bouwers stappen steeds vaker over op Magento. Knutselaars overigens ook aangezien iedereen die wil, er free of charge mee aan de slag kan. Maar die laatste groep heeft wel het meeste kritiek op de software.

  • Dit geldt zowel voor de Magento Community als voor de Magento Enterprise editie.
  • Met de komst van Magento 2 heeft Magento in 2018 bekend gemaakt vanaf juni 2020 de oude Magento 1 versie niet langer te ondersteunen.
  • Dat kan met behulp van de migratietool van Magento .

Maak een account aan Probeer Channable free of charge voor een onbeperkte tijd. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goedvindt dat we gebruik maken van cookies en vergelijkbare technieken.

Magento is daar soms te uitgebreid en mede daardoor te traag of onoverzichtelijk voor geworden. Wil je online geld verdienen met een webwinkel? Benieuwd naar de regels, software of veelgestelde vragen? Lees dan verder over een webshop beginnen. Het was Roy Rubin die in 2001 het bedrijf Varien oprichtte, wat het oorspronkelijke bedrijf is achter Magento.

Maar Magento springt hier de laatste jaren wel uit. In het lijstje met de grootste webwinkels van ons land, lijken er steeds meer Magento-webwinkels voor te komen.