Nieuws Economisch Perspectief

Het ene scenario analyseert de gevolgen voor de economie van een langer durende en ernstiger pandemie, met bijbehorende strengere contactbeperkende maatregelen. Het tweede scenario analyseert wat de economische gevolgen zijn van een internationaal hogere inflatie. De recent aangekondigde lockdown zal de economische groei op korte termijn drukken, maar het voorgenomen beleid van het nieuwe kabinet kan de groei op middellange termijn juist doen toenemen. In ons artikel onderwerpen we deze tijdreeksen aan tal van analyses. Hieruit blijkt dat slecht ministerie nieuws leidt tot meer pessimistische verwachtingen voor de economische toekomst. Daarentegen vinden we geen effect van goed nieuws op de verwachtingen van mensen.

En wil bijvoorbeeld een onderzoek naar marktmanipulatie. Misschien levert zo’n nieuws ICT onderzoek iets op, maar het lijkt toch vooral iets voor de politieke bühne.

Nieuwsbrief Ondernemen

Gemeenten en provincies plaatsen kanttekeningen bij de investeringsplannen van hoogspanningsbedrijf Tennet. Het gaat veel te traag en Tennet is onduidelijk over opleverdata. Functionarissen van de Federal Reserve maken zich in toenemende mate zorgen over de inflatie, blijkt uit notulen van de laatste beleidsvergadering. Meubelmerk Fatboy groeide afgelopen jaar met meer dan 20%. Maar als de Ever Given niet was vastgelopen, had dat volgens topvrouw Petra Vos veel meer kunnen zijn.

  • Verzekeringsmaatschappij Achmea wil de data van slimme thermostaten en auto’s van klanten hebben in ruil voor korting voor klanten.
  • Online verkoop en het verbod op de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor zal de branche ingrijpend veranderen.
  • De Eerste Kamer heeft op 14 december 2021 het wetsvoorstel Verzamelwet SZW 2022 aangenomen.
  • Vanaf begin 2021 vormen materiaaltekorten en lange levertijden een toenemende rem op de productie van goederen.
  • Business InsiderNieuwsblog met zowel Nederlands als internationaal economisch nieuws.

De versie van uw browser wordt niet ondersteund vanwege mogelijke beveiligingsrisico’s. Daarnaast kan het zijn dat een enkele functionaliteit op FD.nl niet beschikbaar of geoptimaliseerd is voor uw browser. Pas uw voorkeuren aan rechtsboven via banken nieuws het gebruikersmenu of onderaan in de pagina. Een klimaatmaatregel waarbij werkgevers de emissies van de reizen van hun werknemers bijhouden is geen goed idee. Ook investeerder Sheila Struyck dacht lange tijd dat snelheid een kwaliteit was.

Nederland Aan Kop In Champions League Voor Waterstof

Alyt Damstra promoveert aan de Amsterdam School of Communication Research . Haar onderzoek richt zich op economisch nieuws, economische percepties en politiek gedrag.

We gebruiken je feedback alleen om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie. De gemiddelde kans op een baan voor starters op de arbeidsmarkt is weer op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. Jongeren in kwetsbare posities hebben bemiddeling nodig op de arbeidsmarkt.

Werkloosheid Blijft Zeer Laag

Het Centraal Planbureau ging in september uit van 3,9 procent en het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Commissie kwamen vorige week uit op vier procent. Er is best wat discussie over hoe we die inflatie nou moeten meten. De CPI in de VS wordt bijvoorbeeld gecorrigeerd voor producten die minder worden gekocht door prijsstijgingen. financieel nieuws Het gaat er vooral om wat de trend is en welke prijzen precies stijgen. Deze analogie wordt veel gebruikt om mensen te helpen begrijpen hoe de economie en de aandelenmarkt op elkaar uitspelen. De macro-economie is de tegenhanger van de micro-economie, die zich primair op de acties van individuele bedrijven en consumenten richt.