Offerte Aanvragen

Laadpassen vergelijken Volkswagen breidt automatiseringsplannen opnieuw operational lease uit Mercedes EQS zet een nieuwe benchmark neer voor actieradius

In dit artikel leggen we uit waarom het (gedeeltelijk) financieren van een elektrische auto, ondanks de rentekosten, toch voordelig kan zijn. Hoge aanschafprijzen De aanschafprijzen van elektrische auto’s zijn fors.

De prijzen van elektrische auto’s liggen over het algemeen (flink) hoger dan die van soortgelijke brandstof auto’s. Toch is elektrisch rijden door de gunstige bijtelling en de lage verbruikskosten wél interessant op de lange termijn. Bovendien draag je een steentje bij aan een beter milieu. Kun je het verschil in aanschafprijs zelf niet overbruggen? Dan kun je er voor kiezen om het verschil te financieren.

De looptijd van de lening heeft invloed op het rentepercentage. Veel consumenten kiezen voor een persoonlijke lening, die in de meeste gevallen goedkoper is dan autofinanciering via de vendor. Ruim seventy five% van alle leningen bestaat uit deze leenvorm.

Jaguar I-Pace nu ook het slachtoffer van tekorten aan accu’s Reddingsplan; ‘Alpine moet volledig elektrisch worden’