Overzicht Functionaliteiten Magento

Het is goed om een nulmeting te doen voordat je begin. Websites om de snelheid van je website te meten zijn bijvoorbeeld WebPageTest en Pingdom. Wanneer je een nulmeting hebt gedaan, kun je aan de slag. Je ziet wat verbeterd kan worden, bijvoorbeeld afbeeldingen.

Deze kunnen op verschillende manieren verkleind worden, zoals verkleinen, comprimeren of het formaat van de afbeelding af te stemmen op het apparaat. Mobiele websites hebben kleinere afbeeldingen nodig dan web sites op een groter scherm.

Al helemaal als je een webshop bent. Je moet nu eenmaal privé gegevens verzamelen magento hosting van bezoekers zoals naam, adres, woonplaats en betaalgegevens.

  • Flexibel inzetbaar binnen B2C-, B2B- en hybride oplossingen.
  • Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

Naast een beveiligde verbinding, is snelheid ook een belangrijke ranking factor van Google. Bezoekers vinden een trage web site helemaal niets en gaan liever naar een snelle web site. Hierbij spelen mobiele apparaten ook een rol. Deze worden nu meer gebruikt om website te bezoeken dan ‘gewone’ computer systems. Daarbij vindt Google het ook belangrijk; tegenwoordig maakt de zoekmachine geen onderscheid meer tussen apparaten.

De posities zijn afhankelijk van de mobiele versie je web site. Presteert je web site magento webshop slecht op mobiel? Dan heeft dat dus gevolgen voor alle posities!

Wanneer je persoonlijke gegevens gaat verwerken, is het verplicht om dit over een beveiligde verbinding te doen. Op het gebied van search engine optimization is het ook beter voor de rating.

Toch zijn er voor webshops weer elementen die belangrijker zijn dan bij een bedrijf dat vooral lokaal gevonden wilt worden. En je krijgt te maken met verschillende e-commerce software program die allen weer web even wat anders werken. In dit artikel vertellen we graag meer over search engine webshop optimization, specifiek gericht op webshops die Magento 2 draaien. Een beveiligde website, dat is zeker een must.

Optimalisatie van CSS & JavaScript-bestanden, kan ook ervoor zorgen dat je website sneller wordt. Als een potentiele bezoeker jouw webshop in de zoekresultaten tegenkomt, dan wil je wel dat ze voor jou gaan. En niet naar een concurrent.

Wanneer jouw webshop niet through een beveiligde verbinding te bereiken, dan kan dit nadelig uitpakken in de zoekresultaten. Zeker wanneer je concurrenten het wel hebben, dan eindigen ze hoger dan je webshop. Het hebben van https is één van de ranking factoren waar onze zoekmachine Google naar kijkt.

Wanneer je een SSL-certificaat aanschaft, dan verloopt jouw website oer een beveiligde https-verbinding. Zorg ervoor dat alle interne URL’s, afbeeldingen en andere elementen ook over een beveiligde verbinding lopen. In Magento kun je in de backend instellen of je ‘base-url’ over http of over https verloopt. Bekijk even waar het nu is opgesteld, ga naar Stores -> Configuration -> General -> Web. De snelheid van je website is belangrijk