Starten Met Woocommerce

Als je een webshop wilt starten met veel specifieke functionaliteiten, is het absoluut niet gek om voor Magento te kiezen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat binnenkort Magento 2.zero eraan komt en dat dit systeem er weer heel anders uitziet dan Magento 1.9. Veel shops zullen een grote verbouwing moeten ondergaan om over te gaan van 1.9 naar 2.0.

De producten worden in je Facebookpagina ingeladen onder het ‘shop’-gedeelte. Je gaat in het dashboard van je WooCommerce webshop naar Plugins en kiest vervolgens voor Nieuwe Plugin. Je krijgt daar onderstaand scherm en navigeert naar het bestand op je eigen pc en installeert die vervolgens. Gegroepeerde producten, wensenlijsten, product personalisatie en product reviews wordpress webshop standaard al in het pakket zitten, waar Woocommerce dit niet heeft. Middels Woocommerce extensies kun je de productmogelijkheden verder uitbreiden door bijv.

Deze tab heeft alleen zin als je met een verzender werkt die met huge formaat dozen werkt en/of gewicht. Neem als voobeeld PostNL, zij verzenden tot zulke grote verpakkingen dat je hele grote producten moet verkopen om deze limiet te overschreiden. Geavanceerd;Aankoopnotitie; komt te staan in de bevestigingsmail na aankoop van dit product.

Je moet namelijk wel zelf internet hosting uitzoeken en zo nu en dan wat plugins aan elkaar gaan koppelen. Ook zal er soms wat html code gewijzigd moeten worden. Dat is allemaal niet moeilijk, maar Woocommerce kost wel wat meer werk dan de drag & drop webshop software. Ik wil niet direct zeggen dat je altijd maar voor premium plugins moet gaan, maar wel dat je geen plugins gaat installeren die je niet nodig hebt.

Wat Is Woocommerce Woocommerce Woocommerce Woocommerce Woocommerce ?

Ook kan je binnen WooCommerce Virtuele en/of downloadbare producten verkopen. Ideaal, in deze tijd waarin we bijvoorbeeld vaak on-line programma’s kopen. WooCommerce is relatief eenvoudig uit te breiden met betaalmogelijkheden zoals PayPal, CreditCard en zelfs het Nederlandse iDeal. Hiervoor zijn wel koppelingen nodig met derden, zoals bijvoorbeeld Rabobank OmniKassa of een “payment provider” zoals Mollie. Meer over betaalmogelijkheden koppelen aan WooCommerce lees je later in deze WooCommerce handleiding.

Dit geldt ook voor de uitbreidingen die nodig zijn voor een grotere store. Zodra het aantal verkopen toeneemt, komt er een moment waarop de bestaande options WordPress website niet meer toereikend zijn en je eigenlijk niet zonder betaalde extensies kunt.

Woocommerce Veiligheid

De plugin maakt gebruik van veel standaard WordPress functionaliteiten waardoor het een erg krachtige en flexibele e-commerce plugin is. B2B verkopen door gebruikers eerst te laten inloggen, voordat ze producten kunnen bekijken en kopen. Net als bij WordPress zelf, kan je WooCommerce ook helemaal naar eigen hand zetten. Je kan inhaken op de numerous functies en deze helemaal customizen. Dit is vooral handig wanneer er maatwerk gevraagd wordt. Dit moet wel op een slimme manier gedaan worden, want anders levert dit veel further werk op tijdens het updaten. WooCommerce brengt namelijk regelmatig updates uit en het is te adviseren dit goed bij te houden.

Nu je alle stappen hebt doorlopen is het installeren van WooCommerce gelukt. Proficiat 🙂 Je kunt nu aan de slag om je site te vullen met producten, om andere betaalmethodes te installeren of om de instellingen nog aan te passen.

Bekijk dit altijd goed, vaak zijn dit derde partijen en heeft het niets met de organisatie van Woocommerce te maken. Onder Categorieën kun je deze categorieën beheren en nieuwe toevoegen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de subcategorie ‘Hoodies met rits’ toegevoegd, zodat de klant hier specifieker op kan zoeken. Dit product wordt daardoor zowel onder de categorie ‘Hoodies’ als ‘Hoodies met rits’ getoond.

Handige Woocommerce Plugins Voor Meer Verkopen!

Daarnaast krijg je ook nog te maken met de verzending van de producten. Vaak gaat namelijk ook dit via een externe partij. Veel mensen hebben dit niet in de gaten, maar als je eens goed aan een webshop denkt komen hier een hoop externe partijen bij kijken. GoDaddy beschikt uiteraard over verschillende soorten webhosting, waaronder WooCommerce internet hosting.

Mohamed is SEO-specialist en lead van ons SEO en development team. Met meer dan eight jaar ervaring, creativiteit en analytisch denkvermogen helpt hij onze klanten online en offline groeien. CDN oftewel Content delivery network is veelal een betaalde dienst zoals o.a. Cloudfare maar bij ons vanaf het Basis pakket gratis. Hiermee worden er wereldwijd op verschillende servers een kopie opgeslagen van de web site zodat deze waar ook ter wereld snel geladen wordt.

Je kunt er zelfs kortingscodes aan verbinden om de klant te overtuigen. Dit is een mailingtool die onder andere advertising automation features WordPress hosting heeft. Lever jij je producten en of diensten aan meer landen? Dan is het mogelijk bij WooCommerce om jouw webshop meertalig te presteren.

WordPress-versie 4.7.5 en WooCommerce-versie three.zero.8. Werk je met Exact Online Handel dan synchroniseren we ook de voorraden. Hiermee zijn je webshop en administratie altijd up-to-date. In veel gevallen, zoals bij artikelen, kun je tevens de synchronisatierichting kiezen.

Er zijn een aantal manieren om by way of Google gevonden te worden. SEO houdt in dat je organisch gevonden worden door je web site zo gebruiksvriendelijk mogelijk in te richten. Zoekmachines als Google vinden het belangrijk dat jouw webshop fijn werkt voor de bezoekers. Dat wordt beloond met een hogere positie in zoekresultaten. Bij SEA betaal je ervoor om hoger in de zoekresultaten te staan. Hoe search engine optimization en SEA precies werken lees je in ons search engine optimization en SEA blog speciaal voor webshops.

  • WooCommerce is relatief eenvoudig uit te breiden met betaalmogelijkheden zoals PayPal, CreditCard en zelfs het Nederlandse iDeal.
  • Zonder account kun je namelijk geen iDEAL in WooCommerce gebruiken.
  • Met Thank You Page Customizer for WooCommerce kun je snel en eenvoudig de thanks page aanpassen.
  • Wij helpen jou graag om het meeste uit je hosting te halen.
  • We kunnen altijd even meekijken, stuur mij dan even een mailtje.

Heb je veel internationale klanten dan kan je zelf overwegen om alleen Stripe payments te gebruiken . De communicatie via e-mail is essentieel voor elke webshop. Het is dan ook een voorwaarde dat alle e-mailberichten die by way of de webshop worden verstuurd, de inbox van de ontvanger bereiken. Helaas belanden opdrachtbevestigingen of andere berichten van webshops nog regelmatig in de spambox of ze worden zelfs door de ontvangende mailserver geweigerd.