Triodos Zakelijk Lenen

Facturatieprogramma’s uitgelicht FacturatieBetalingstermijn factuur Vereenvoudigde facturatie Financiering voor zzp’ers 4 Financiering 2: Zakelijke lening

Direct je zakelijke lening berekenen Een iets minder bekende vorm van financiering is een borgstellingskrediet.

Dit krediet is met name een uitkomst als je een langdurige lening zoekt, maar je jouw financial institution nog onvoldoende zekerheid kunt bieden . Je vraagt het krediet aan bij de bank, maar de Nederlandse overheid staat borg voor een deel van de lening. De looptijd van een borgstellingskrediet is maximaal 6 jaar, tenzij je wilt investeren in bijvoorbeeld een bedrijfspand. In dat geval geldt een periode van 12 jaar. Als startende zzp’er kun je in ook aanmerking komen voor een microkrediet, bijvoorbeeld bij Qredits. Een microkrediet is een zakelijke lening tot € 50.000,- die ook wel microfinanciering wordt genoemd. Je kunt met een microkrediet bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen of andere investeringen doen.

Een rekening-courantkrediet betekent dat je met je financial institution hebt afgesproken dat je tot een bepaald bedrag ‘rood’ mag staan. Op deze manier creëer je meer financiële ruimte. Let wel op dat je niet everlasting rood staat. In dat geval betaal je namelijk veel onnodige rente.

Voordat je de lening afsluit moet je bij de financial institution duidelijk aangeven waarvoor je de financiering gebruikt. Gedurende de looptijd van de lening betaal je iedere maand een huge bedrag. Daarnaast betaal je rente over de restschuld. Let wel op dat je bij het aanvragen van een zakelijke lening jouw jaarcijfers moet overhandigen. Zo weet de financial institution zeker dat jij jouw lening terug kunt betalen. Direct weten of je geld kan lenen en hoeveel?

Hoeveel Kan Ik Zakelijk Lenen?

Het microkrediet heeft een looptijd van maximaal tien jaar. Ieder maand betaal je een deel van het krediet plus rente terug.

Duits factuur voorbeeld Belgisch factuur voorbeeld Factuurprogramma kiezenStarten met factuurprogramma kiezen Alle factuur software program vergelijken

Inspiratie Voor Je Onderneming

9 Let op: Ook voor zzp’ers geld Veel startende eenmanszaken kunnen niet zonder startkapitaal. Dit is een bedrag waarmee je de start van jouw bedrijf kunt financieren. Je hebt bijvoorbeeld een bedrijfsruimte nodig, die ook nog ingericht moet worden.

Je moet producten aanschaffen om een voorraad op te kunnen bouwen. Of je moet investeren in een goede computer of een bedrijfsauto. Wat further geld zou dan lekker bedrijfsfinancieringen zijn. Ook komt het voor dat je cashflow in gevaar komt door het uitblijven van betalingen met openstaande facturen. Als zzp’er heb jij verschillende mogelijkheden om geld te lenen, dat kan met:

  • Men investeert vanaf ongeveer 200.000 euro en vrijwel altijd tegen een share van aandelen.
  • Een Venture Capital fonds is een investeringsfonds gericht op risicovolle investeringen in innovatieve en/of snelgroeiende bedrijven.
  • Financiering vanaf 200.000 euro.

Een rekening-courantkrediet is bij voorkeur een kortlopend krediet dat je kunt gebruiken om bijvoorbeeld debiteuren of voorraad mee te financieren. Hoeveel je rood mag staan en wat de looptijd van jouw krediet is, hangt van jouw bank en persoonlijke situatie af. Financiering 2: Zakelijke lening De tweede mogelijkheid die jij als zzp’er hebt, is het afsluiten van een zakelijke lening. Een dergelijke lening is meestal langlopend (minimaal één jaar), maar je kunt zelf de looptijd met jouw bank afstemmen. Een zakelijke lening wordt vaak afgesloten voor het financieren van grotere investeringen, denk aan een bedrijfspand, een bedrijfsauto of machines.