Tweedehands Auto Financieren

Lenen kan een goede optie zijn als je op korte termijn in een auto wilt rijden, maar nu het geld even niet hebt liggen. Denk er op voorhand goed over na of je de bijbehorende maandlasten kunt betalen. Krijg je in de nabije toekomst weer wat meer te besteden, dan kun je ervoor kiezen om je lening sneller af te lossen.

Soms lijkt een rentetarief te mooi om waar te zijn. Sommige sellers adverteren bijvoorbeeld met heel lage ‘vanaf’ rentes van soms persoonlijke lening maar 1%. De kans dat je die rente ook echt gaat betalen is klein. Een andere truc is de lage rente doorberekenen in de prijs van de auto.

Je bent dan eerder klaar met aflossen en het scheelt je rentekosten. Zo hou je straks financiële ruimte over om te sparen voor je volgende auto of andere grote uitgave.

Dan kan de auto in beslag worden genomen en ben je de betaalde termijnen kwijt. Aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn, zijn dat meestal ook. Bij een deal is de rente bijvoorbeeld heel laag. Bij deze deal leen je de helft van het bedrag, maar moet je na twee jaar de rest in één keer betalen.

Zo lijkt het alsof je bijna geen rente betaalt, terwijl je die oblique wel betaalt. Kopen op afbetaling? Autodealers bieden soms ‘Kopen op afbetaling’ (huurkoop) aan. Maar let op: de auto is dan pas van jou als je de laatste termijn hebt betaald. Kom je in de problemen met terugbetalen?

Tips voor auto financieren Een nieuwe auto aanschaffen is niet iets wat u een-twee-drie doet. Het gaat tenslotte om een behoorlijke uitgave. Naast alle wensen voor uw nieuwe auto, heeft u vast ook vragen over de financiering van uw auto.

Hierdoor loop je het risico dat je dat bedrag nog niet hebt gespaard. Bij de Rabobank sluit je een lening af op het second dat je de auto koopt en weet je precies waar je aan toe bent. Aan het einde is alles terugbetaald.

Bekijk actuele rente U weet waar u aan toe bent. U leent een huge bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing.

Hierdoor is de kans kleiner dat u met een restschuld van de lening blijft zitten als u de auto inruilt of verkoopt. Kies niet voor een langere looptijd van de lening dan de periode dat u van plan bent om in de auto te rijden. Zo voorkomt u dat u nog wel voor uw lening betaalt, terwijl u ­­al niet meer in de auto rijdt. Uw auto wordt elk jaar minder waard, dit wordt ook wel de afschrijving van uw auto genoemd.