Website Laten Maken

Je krijgt dan een melding dat je de plugin Elementor moet installeren – en waarschijnlijk twee andere plugins. Dat gaat automatisch als je op Import klikt. Anders kun je ook through WordPress Nieuwe Plugins zoeken op Elementor en dan die plugin downloaden.

Die termen representeren de ruimte om een stukje content material. Om het eerst meer te versimpelen, focus alleen op de term margin. Met margin kun je bepalen hoeveel ruimte, qua pixels, er boven, rechts, onder en hyperlinks van een component komt. Zo zie je bijvoorbeeld in de afbeelding hieronder helemaal hyperlinks WordPress hosting dat er 30px margin zit boven de button. En als je naar de knop kijkt, dan zie je dat de knop aan de onderkant helemaal tegen de lijn aan zit en dat er wat ruimte is aan de bovenkant.

Zo kan je bijvoorbeeld de hoogte en uitlijning veranderen bij Lay-out en de afbeelding bij Stijl. Je kunt ook alle contentblokken aanpassen door er op te klikken. Loop dan weer alle tabbladen langs om te kijken wat je kunt aanpassen.

  • Voorbeeld betaald themaZe zijn uitgebreider, mooier en completer.
  • Dit betekent dat de free of charge thema’s meestal niet van hele hoge kwaliteit zijn.
  • Ze zijn prima als je een bijvoorbeeld een persoonlijke blog wil maken en weinig finances hebt.

Je ziet in het voorbeeld web boven de header een klein blauw blokje met een plusje, zes stipjes en een kruisje. Je ziet als je die rij selecteert dan helemaal rechts Sectie bewerken met drie tabbladen Layout, Stijl en Geavanceerd. Wil je iets qua stijl aanpassen aan de rij, dan kan dat via een van die tabbladen. Loop ze rustig na, speel er een beetje mee en kijk of je het wil veranderen.

Unieke Website

Elementer is een ‘what-you-see-is-what-you-get’-pagebuilder waarbij je de pagina vorm kan geven terwijl je de pagina ziet. Andere pagebuilders werken vaak through de ‘achterkant’ van WordPress. Als je het tremendous simpel wilt houden, dan kun je hier gewoon alleen alle teksten aanpassen en dan ben je klaar. Wil je een factor toevoegen? Dan kan je die via het linkermenu slepen naar de juiste plek.

Handig om te realiseren: let niet op de namen van de thema’s en templates. De inhoud kan je allemaal veranderen. Het gaat om welk design en indeling het dichts bij jouw wordpress website wensen ligt. Als je op het thema klikt dan zie je dat je allerlei pagina templates kunt importeren of alleen de homepage. Ik heb toen geklikt op Import Complete SIte.

Hieronder voegde ik bijvoorbeeld een icoon toe, vergote ik de afstand van het icoontje, voegde ik een hyperlink toe en veranderde ik de linktekst. Je kunt een conten-component verwijderen door op je rechtermuisknop te klikken en via het dropdownmenu verwijderen te selecteren. Het laatste webdesign idea dat handig is om te begrijpen is margin, borders en padding.