WordPress Websites

Wanneer we WordPress willen installeren klikken we hier als eerst op “Start New Website”. Vervolgens kun je bij “Choose Application” kiezen voor WordPress. Bij “Installation particulars” kun je vervolgens jouw e-mailadres invullen en een wachtwoord genereren. Dit worden de inloggegevens voor jouw WordPress web site.

Kies Voor Een WordPress Website

Zodra jouw domeinnaam actief is kan er eindelijk begonnen worden aan het echte werk. Het is dan ook tijd voor stap 2, WordPress installeren zodat we een WordPress web site maken. Super je domeinnaam is actief. Je eigen website maken kan nu beginnen. Om te starten kun je WordPress installeren through SiteGround.

Op de afbeelding hieronder zie je aan de linkerkant de pagina die je te zien krijgt als de domeinnaam actief WordPress hosting is en werkt. Aan de rechterkant zie je hoe het er ongeveer uitziet als de domeinnaam nog niet actief is.

Je ontvangt een e-mail zodra de automatische WordPress installatie door SiteGround is voltooid. Je hoeft dus niet te blijven opletten. De installatie zal dan handmatig voor jou gedaan worden.

Je zal dus nooit WordPress zelf hoeven te installeren. Een beveiligde verbinding is tegenwoordig super belangrijk om te hebben. Met een beveiligde verbinding voorkom je namelijk dat kwaadwillende mee kunnen lezen met het verkeer van je website.

WordPress installatie kan ietsjes langer duren Het komt weleens voor dat je een melding krijgt dat de installatie iets langer duurt. Meestal is dit dan alsnog binnen een minuut of 5 geregeld. Het enige wat je hoeft te doen is even geduld hebben en daarna kun je probleemloos aan de slag.

Ga naar de web site van SiteGround en log in op je account. We krijgen nu de mogelijkheid om WordPress te installeren met een paar simpele klikken.

  • Maar omdat alles voor ons nieuw is, zal het waarschijnlijk enkele dagdelen duren.
  • Zo ziet jouw web site er ongeveer uit na het installeren van WordPress.
  • Je bent dan al de trotse eigenaar van een website.

SiteGround gaat nu voor je aan de slag en zal WordPress installeren met de inloggegevens die jij hebt aangegeven. Je hoeft zelf dus helemaal geen technische handelingen te verrichten om de software WordPress program te installeren die je nodig hebt om een web site te maken.

Dit komt omdat een verbinding through HTTPS gaat, wat een versleutelde verbinding is. Bij een HTTP verbinding kan alles wat verzonden wordt tussen de browser en een bezoeker gelezen worden door derden. Natuurlijk kan dit niet zomaar, maar met bepaalde trucjes is dit mogelijk. We hebben dus een versleutelde verbinding nodig. Zelfs wanneer je geen persoonsgegevens verwerkt en alleen een formulier op je website WordPress hebt staan kan ik het je alleen maar aanraden.