Zakelijke Lening Afsluiten? Uw Passend Bedrijfskrediet Op Lening Nl

Wanneer u web met uw bedrijf bent gestart, dan is het logisch dat u nog geen jaar of langer “in enterprise” bent en nog geen aantoonbare jaarrekening heeft. U kunt uw kredietverstrekkers hoogstens een prognose van het te verwachten bedrijfsresultaat laten zien. In zo’n geval kunt u als starter bij veel aanbieders voor een ondernemerskrediet geen geld lenen. zakelijke financiering Veel aanbieders van leningen stellen namelijk de eis dat zij uw jaarcijfers willen zien om zo uw kredietwaardigheid te kunnen beoordelen. Maar gelukkig zijn er ook kredietverstrekkers die u een lening willen geven zónder dat u uw jaarcijfers verstrekt. Dit is een enorme uitkomst voor startende ondernemers die kapitaal nodig hebben om hun onderneming van de grond te krijgen.

Bent u een startende ondernemer? En heeft u kapitaal nodig om uw bedrijf van de grond te krijgen? Dan is het van belang om een goed bedrijfsplan op te stellen waarin u de potentie van uw bedrijf omschrijft. voorbeeld van een bedrijfslening

Subsidies En Fondsen Voor Bedrijfskrediet

Echter, dit kunt u ook aantonen zonder financiële gegevens. Aan de hand van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel kunt u aantonen wanneer u uw bedrijf bent gestart. In sommige gevallen kan het namelijk lastig of zelfs onmogelijk zijn om de jaarcijfers te overleggen. Bevindt u zich in zo’n situatie? Dan is een lening waarvoor dit niet wordt geëist natuurlijk een uitkomst. Als startende ondernemer is het vaak vanzelfsprekend dat u nog geen jaarcijfers kunt overleggen.

Ontdek Reguliere En Alternatieve Financierings­mogelijkheden Voor Startende, Groeiende Of Innoverende Ondernemingen

U krijgt dan te maken met de volgende kosten: Rekenvoorbeeld bekijken Voor elke zakelijke lening die u afsluit, betaalt u een rentepercentage. De rente is niets anders dan de vergoeding die de kredietverstrekker krijgt voor het beschikbaar stellen van geld. Bovendien brengt het uitlenen van geld risico’s met zich mee.

Zoals elke reclame voor leningen u vertelt, geldt de algemene regel: Let op, geld lenen kost geld! Om u inzicht te geven in de kosten van een zakelijk krediet, geven we u hier een rekenvoorbeeld. Door middel van dit rekenvoorbeeld kunt u voor uw eigen situatie eenvoudig uitrekenen hoeveel geld u kwijt bent aan uw zakelijke lening. Stel, u heeft als starter geld nodig voor de financiering van apparatuur en kantoorinrichting voor uw bedrijf. In dit rekenvoorbeeld gaan we ervan uit dat het om een bedrag van €10.000,- gaat. Voor dit bedrag wilt u een zakelijk krediet afsluiten.

Er is namelijk een kans dat het bedrijf het geleende geld niet terug kan betalen. Degene die het geld uitleent, zal zichzelf daarom tegen dit risico willen indekken en afzonderlijk per aanvraag bekijken hoe hoog dit risico is. De hoogte van de rente van een bedrijfslening kan dus verschillen bij de verschillende aanbieders van zakelijke leningen. Rekenvoorbeeld bedrijfslening Afsluitprovisie: ten eerste krijgt u te maken met de afsluitprovisie.

Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht bij het afsluiten van de lening. Meestal is dit een huge percentage van 2 tot 3 procent van het leenbedrag. In ons rekenvoorbeeld gaan we uit van 2%, wat betekent dat de kosten €200,- bedragen (= zero,02 x 10.000 = 2% van €10.000,-).